Ova klasična korejska juha s rezancima i kimchijem biti će prava poslastica za ljubitelje azijske kuhinje!
- BROJ PORCIJA: 2
- VRIJEME PRIPREME: 30 min
- TEŽINA: lagano
Popis sastojaka
- 2 šalice kimchi povrća
- 115 g svinjetine
- ½ žličice crvene paprike
- 1 žličica češnjaka
- ½ žličice svježeg đumbira
- 2 šalice vode
- 170 g tofua
- 100 g mirisnih gljiva
- 2 mlada luka
- ½ žličice soli, po želji
- ½ žličice papra
- 2 paketa rezanaca Magic Asia Noodles - Instant Chilli ili Jalapeno (možete iskoristiti i obične spaghette)
Kako se priprema juha s rezancima?
- Svinjetinu i kimchi narežite na komade.
- Narežite tofu i gljive na kriške, a zeleni luk na štapiće.
- U velikoj posudi, na srednje jakoj vatri, kuhajte kimchi sa svinjetinom, crvenom paprikom, češnjakom i naribanim đumbirom, sve dok se meso ne obradi i kimchi ne omekša.
- Zatim dodajte vodu, poklopite i ostavite sve da se 20 minuta kuha na srednjoj vatri. Dodajte još vode ako smatrate da je potrebno.
- Dodajte tofu, gljive, mladi luk, sol i papar.
- Sve kuhajte dok se tofu termički ne obradi, otprilike pet minuta.
- Maknite s vatre, dodajte još malo mladog luka i poslužite. Vaša juha s rezancima sada je spremna!
Nutritivne vrijednosti po porciji
- Kalorija: 539 kcal
- Bjelančevina: 28.06 g
- Masti: 26.3 g
- Ugljikohidrata: 49.4 g
Ovu juhu s rezancima možete napraviti i s ostacima već pečenog ili kuhanog mesa (svinjetina, teletina, piletina). U tom ćete slučaju kod pripreme meso dodati nakon što ste završili kuhanje kimchi povrća. A ukoliko ste iskoristili već pripremljeno meso dobit ćete novo jelo bez bacanja hrane, i značajno si skratiti vrijeme pripreme ovog ukusnog obroka. U slast!
Za više informacija pratite Nestlé na Facebooku.