Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cheesecake

1.5

Sastojci:

 

Za bazu:

  • 20-25 g keksića punjenih čokoladnim komadićima
  • 3 stolne žlice maslaca

 

Za punjenje:

  • pola šalice NESCAFÉ® Classic kave
  • 230 g kremastog sira
  • vrećica želatine
  • 150 g finog šećera
  • 80 g otopljene čokolade
  • 225 ml kiselog vrhnja
  • šačica čokoladnih pahuljica u svrhu dekoracije

 

 

Priprema:

 

  1. Promiješajte kekse i maslac. Možete upotrijebiti miješalicu kako bi ubrzali ovaj postupak.
  2. Izradite četvrtasti kalup od smjese koju ste dobili. Kalup ostavite u hladnjaku na deset minuta kako bi se smjesa ohladila i izradila bazu kolača.
  3. U tavu ulijte šalicu NESCAFÉ® Classic i vrećicu želatine te zagrijavajte dok se želatina potpuno ne otopi. Zatim ostavite i pričekajte da se ohladi.
  4. U zdjeli pomiješajte kremasti sir i šećer.
  5. Dodajte kiselo vrhnje, otopljenu čokoladu i zatim pažljivo ulijte u smjesu NESCAFÉ® kavu i želatinu.
  6. Dobivenu smjesu ulijte preko baze kolača. Zatim kalup vratite u hladnjak na četiri sata.
  7. Prije serviranja pospite čokoladne pahuljice po vrhu kolača.