Sort by
Sort by

Različitost i uključivost

man-smiling


Integriranost s našom kulturom

Različitost i uključivost je naša svakodnevna realnost. Poštujemo i potičemo jedinstvenost i potencijal bez obzira na Vašu rasu, spol, kulturu, seksualnu orijentaciju ili invaliditet.

Različitost je naša svakodnevica

Potičemo različitosti i uključivost utječući na našu kulturu, društvo i inovacije.

Kultura

culture-card


Gradimo kulturu uključivosti i koristimo razlike među zaposlenicima u zajedničkom radu

Društvo

society-card


Nastupamo i angažiramo se na uključiv način u društvu i sa zainteresiranim stranama u različitim područjima poslovanja u čitavom lancu vrijednosti

Inovacije

innovation-card


Razmišljamo o potrebama različitih potrošača i kupaca kada su u pitanju naši proizvodi i usluge, kao i njihovoj pristupačnosti – kad god, gdje god, koliko god

Različitost

Poštovanje različitosti znači poštovanje drugog načina razmišljanja, druge kulture i svih društvenih aspekata, što zahtijeva otvorenost i uključivost u svim našim akcijama i unutar i izvan naše kompanije.

Različitost i uključivost sastavni su dio Nestlé kulture. Naš cilj je osigurati takvu kulturu radnog mjesta koja stvara jednake prilike za sve, gdje se s ljudima postupa dostojanstveno i uz uvažavanje. Trudimo se osnažiti ovu uključivu kulturu. To nam pomaže kao našu najveću prednost iskoristiti jedinstvene vještine, znanje i iskustva svih naših zaposlenika.

Gender balance

Uključivost

Ravnopravnost spolova naš je prioritet od 2008. godine, što nam je pomoglo povećati broj žena na svim razinama u organizaciji. Želimo biti rodno ravnopravna kompanija stvaranjem uvjeta u našem radnom okruženju za postizanje godišnjeg povećanja broja žena menadžera i viših lidera u postotcima. Naše globalne i lokalne inicijative glede rodne ravnopravnosti obuhvaćaju sljedeće:

  • Razvojne prilike: programi mentorstva i coachinga
  • Fleksibilno radno okruženje koje pruža podršku
  • Organiziranje događaja koji predstavljaju model ponašanja, okruglih stolova i diskusija na mreži
  • Obuka za razvoj liderstva i radionice posvećene nesvjesnoj pristranosti
  • Politika za zaštitu materinstva (pdf, 1Mb)

Ravnopravnost spolova nije samo za nas kao organizaciju. Znamo da su rodna ravnopravnost, ženska prava, obrazovanje žena i djevojaka diljem svijeta, kao i osnaživanje žena, od ključne važnosti za stvaranje zajedničke vrijednosti za naše poslovanje i za društvo.

people-disabilities-wide2

Kada se u Nestléu govori o uključivosti, to znači biti konzistentan i učiniti to dijelom naše korporativne kulture. To znači da se menadžeri općenito, a ne samo u Ljudskim resursima, ne osjećaju neugodno kada govore i kada rješavaju pitanja ili događaje koji su vezani za seksualnu orijentaciju i rodni identitet. Zaposlenici poput mene su prepoznati preko integracije i priznavanja istospolnih parova ili obitelji s priznatim zdravstvenim beneficijama, roditeljskom podrškom i programima za zaposlenike.

Tako je ohrabrujuće kada se osjećate cijenjenim i dobrodošlim i kada vas ocjenjuju isključivo na temelju zasluga, u toplom okruženju koje vam pruža brojne prilike. To me nadahnjuje, a sigurna sam i mnoge oko mene, dati ono najbolje od sebe i tako se odužiti kompaniji koja se brine o svojim zaposlenicima. Nadam se da će mnogi veliki talenti otkriti da postoje organizacije poput Nestlé-a koje osiguravaju jednake uvjete za sve u rodnom spektru.” #BeAForceForGood

U korijenu svega što Nestlé čini je poštovanje. Kao dio LGBTQ+ zajednica, ponosan sam na to što radim za kompaniju koja priznaje različitost svojih ljudi i podržava uključivost na radnom mjestu. Naš uključivi zdravstveni program za izdržavane osobe i rodno neutralna roditeljska podrška osiguravaju da se usredotočimo na posao, budući da su naše obitelji – kako god one izgledale – zaštićene. Naši fleksibilni radni aranžmani omogućuju nam da balansirati naše obveze kada je to potrebno.

Doznaj više