Nestlé dobio najviši status A+ za Izvještaj o korporativnoj odgovornosti

tra 15, 2012
Nestlé je prva svjetska prehrambena tvrtka koja je za Izvještaj o korporativnoj odgovornosti dobila ocjenu A+ Globalne izvještajne inicijative (GRI), neprofitne organizacije koja promiče ekonomsku, ekološku i društvenu održivost.

Nestlé je objavio globalni Izvještaj o korporativnoj odgovornosti (u Nestlé grupi to zovu Stvaranje zajedničke vrijednosti) s ključnim pokazateljima o ostvarenom napretku kada je riječ o utjecaju na području prehrane, vode i ruralnog razvoja. Ovogodišnji izvještaj najopsežniji je do sada jer sadrži i podatke o ljudskim pravima, raznolikosti i spolu, klimatskim promjenama, bioraznolikosti i korupciji. Svaki slijedeći izvještaj prikazivat će i podatke od prethodnih godina tako da bude jasno vidljivo što je kompanija postigla.

U Nestléu vjerujemo kako djela govore više od riječi. Djelujemo transparentno i želimo pokazati našim dionicima, partnerima i kritičarima da svoje poslovanje izgrađujemo na dugoročnim i održivim temeljima. Kroz Izvještaje o stvaranju zajedničke vrijednosti želimo na transparentan način izvještavati o pozitivnom utjecaju Nestléa na društvo.” izjavila  je Janet Voûte, potpredsjednica tvrtke Nestlé zadužena za odnose s javnošću.

Nestlé stvara zajedničku vrijednost kroz doprinos zajednicama u kojima djeluje. Na primjer, kroz edukaciju poljoprivrednika o načinima poboljšanja kvalitete sirovina; provođenjem globalne inicijative Healthy Kids kojom se djeca podučavaju o pravilnim prehrambenim navikama i potiču na tjelesnu aktivnost; te kroz fortifikaciju proizvoda kako bi pomogli smanjenju pothranjenosti mikronutrijentima. Također, od 2001. godine do danas Nestlé je za trećinu umanjio potrošnju vode u svojim tvornicama, dok se istovremeno proizvodnja hrana i pića povećala za 73%. Sve ove inicijative pokazuju važnost održivog načina poslovanja i stvaranja zajedničke vrijednosti za Nestlé.


Video o stvaranju zajedničke vrijednosti možete pogledati ovdje.
Cijeli izvještaj tvrtke Nestlé o stvaranju zajedničke vrijednosti možete naći ovdje, a smjernice Globalne izvještajne agencija potražite na ovom linku.