NESCAFÉ Dolce Gusto širi se u Njemačkoj

ožu 12, 2012

Nestlé jača  jedan od svojih najbrže rastućih poslovanja u Europi s ulaganjem od 220 milijuna eura (više od 265 milijuna švicarskih franaka). Odlučili smo izgraditi novu NESCAFÉ Dolce Gusto tvornicu u Njemačkoj, najvećem tržištu ovog brenda u Europi.
NESCAFÉ Dolce Gusto je sustav aparata i kapsula za tople i hladne napitke, koji omogućava pripremu izvrsne kave kao onu iz kafića, ali u vlastitom domu. Trenutno se na tržištu nudi gotovo 30 različitih vrsta NESCAFÉ Dolce Gusto kava, kao i NESQUIK  i NESTEA napitaka.
 
Tvornica sa sjedištem u Schwerinu otvoriti će 450 radnih mjesta, te će 12 novih proizvodnih linija započet s radom krajem 2013. godine. Tvornica koja je smještena oko 100 km od Hamburga, najveće luke za uvoz kave, godišnje planira proizvoditi oko 2 milijarde kapsula kave za izvoz u ostale dijelove Njemačke, Istočne Europe i Skandinavije.
 

'Najbrže rastući dio poslovanja'

Nestlé je predstavio svoje planove tokom službene ceremonije održane u Schwerinu.
Događanju je prisustvovao Erwin Sellering, njemački predsjednik savezne države Mecklenburg-Vorpommern, kao i Laurent Freixe, direktor Nestlé-a za Europu i Gerhard Berssenbrügge, predsjednik Uprave Nestlé Njemačka.
'Ovo je jedna od naših najvećih investicija u Europi koja ističe stalna ulaganja u razvojne kapacitete' izjavio je gospodin Freixe.' Također je dodao kako je 'NESCAFÉ Dolce Gusto tržišni lider u 20 država na tržištu kava u kapsulama. Sa stopom rasta od preko 50% zauzima mjesto najbrže rastućeg dijela poslovanja kompanije Nestlé u Europi'.
 

Rast u Europi

Schwerin je treća NESCAFÉ Dolce Gusto tvornica.
Prošle godine uloženo je 64 milijuna švicarskih franaka u NESCAFÉ Dolce Gusto smješten u tvornicu u Gironi nedaleko od Barcelone u Španjolskoj.
Prva NESCAFÉ Dolce Gusto tvornica, otvorena je 2006. godine u Tutburyu u Ujedinjenom Kraljevstvu danas posluje s punim kapacitetom. Nestlé je prošle godine u ovu tvornicu uložio 110 milijuna funti kako bi utrostručio proizvodnju.
 

Ulaganje u Njemačkoj

Tvornica Schwerin naša je najnovija investicija u Njemačkoj – četvrtom najvećem globalnom tržištu.
Prošle smo godine otvorili novu tvornicu u Biessenhofenu, vrijednu 117 milijuna eura, namijenjenu proizvodnji hipoalergenih mliječnih formula za dojenčad.
Nestlé je uložio 35 milijuna eura kako bi proširio tvornicu Erlenbacher, koja proizvodi smrznute kolače i deserte. Također je uloženo 45 milijuna eura u proširenje Wagner tvornice za proizvodnju pizza u Otzenhausenu.
'Otvaranje ove nove tvornice ne samo da odražava važnost ulaganja u širenje poslovanja, već pokazuje i veliko povjerenje prema zemljama u kojima ostvarujemo uspješno poslovanje više od 110 godina.' izjavio je gospodin Freixe.

Obnovljivi izvori energije

U stalnim nastojanjima kompanije za izgradnjom ekološki prihvatljivih zgrada diljem svijeta, tvornica u Scherwinu imati za cilj dobivanje certifikata od lidera u energetskom i okolišnom dizajnu (LEED) kojeg izdaje Green Building Council iz Sjedinjene Američke Države.
 

NESCAFÉ Dolce Gusto diljem svijeta

Lansiran 2006. godine u Švicarskoj, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, NESCAFÉ Dolce Gusto sada je dostupan u 56 zemalja diljem svijeta, od kojih je 41 smještena u Europi.
Do kraja 2013. godine ovaj brend za cilj ima ostvariti prodaju od 1 milijarde švicarskih franaka.

Srodne informacije:
Nescafe Dolce Gusto
Nestlé Njemačka