Kompaniji Nestlé uručena nagrada Međunarodnog instituta za vode iz Stockholma

kol 25, 2011

Nestlé proglašen dobitnikom nagrade Stockholm Industry Water Award  - odlikovanja za ostvarenja i trud uložen u poboljšanju upravljanja vodom u svome lancu opskrbe.

Nagrada je priznanje tvrtki Nestlé za sve dosadašnje uložene napore, kao i postignute rezultate,  u području učinkovitog upravljanja vodom poput smanjenja potrošnje vode sa više od 5 litara po dolaru prodaje na manje od 1,4 litre; ili zapošljavanje 1000 agronoma i stručnjaka za vodu koji rade direktno s farmerima kako bi im pomogli smanjiti zahtjev za vodom, povećati urod, te smanjiti zagađenje.

Nagradu dodjeljuje Međunarodni institut za vodu u Stockholmu (SIWI), a o njoj odlučuje neovisni Odbor za nagradu, koji se sastoji od vodećih akademika u znanosti o vodi. Nagrada će biti dodijeljena predsjedniku Uprave tvrtke Nestlé, Peteru Brabeck-Letmatheu, na ceremoniji koja će se održati 24. kolovoza 2011. u sklopu Svjetskog tjedna vode 2011 u Stockholmu. Gospodin Brabeck-Letmathe je rekao: "Veoma sam zahvalan na ovom priznanju. Prepoznali smo problem vode kao najveći izazov za budućnost sigurnosti hrane, a osim toga i za ekonomski rast. Ovo je vjerojatno najprestižnija nagrada u ovom području za našu tvrtku i ohrabrit će nas da nastavimo s našim naporima."

Očuvanje vode je izazov kojim se Nestlé bavi skoro 80 godina, od kada je 1930ih pokrenuo prvi pogon za tretiranje otpadnih voda. Danas je voda jedan od tri stupa Nestléovog koncepta Stvaranja zajedničke vrijednosti. Nestlé na važnosti očuvanja vode radi i s Grupom za zalihe vode 2030 (WEF-WRG), kojom predsjeda predsjednik Uprave Nestléa, Peter Brabeck-Letmathe. Problem nestašice izvorske vode je sve veći i zahtjeva hitna i opsežna rješenja. Postoji zabrinutost da bi kroz 15-20 godina, nestašica vode mogla dovesti do nedostatka osnovnih prehrambenih proizvoda koje uzgajaju farmeri. WEF-WRG nudi vladama skup analitičkih i praktičnih alata pomoću kojih mogu nadići nedostatke i prenamijeniti vodu u slučaju nove potražnje. Projekti su u tijeku u Pakistanu, Južnoj Africi, Jordanu, Meksiku, i nedavno, u Mongoliji..

Preuzmite dokument