Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zajedno za zdravljeZajedno za zdravlje – Nestlé školska atletska liga
Nestlé Adriatic i Hrvatski Atletski Savez

Tvrtka Nestlé Adriatic i Hrvatski Atletski Savez su u prosincu 2005. potpisali ugovor o partnerskoj suradnji usmjerenoj na razvoj atletike u Hrvatskoj.
Partnerstvo je rezultiralo pokretanjem Nestlé školske atletske lige. Zahvaljujući ovoj suradnji, 2006. godine započelo je prvo atletsko natjecanje takve vrste u Hrvatskoj.

U više od 80 zemalja širom svijeta, Nestlé provodi razne programe investiranja u lokalnu zajednicu, a posebnu pažnju posvećuje djeci i razvoju njihovih potencijala. U Irskoj pomaže školsku atletiku već punih 45 godina. Prepoznavši sve vrijednosti kraljice sportova - fizičku snagu, izdržljivost i brzinu, kao i snagu volje, hrabrost i upornost, Nestlé Adriatic dobra iskustva u razvoju atletskog sporta želi prenijeti i u Hrvatsku.

Nestlé školska atletska liga je osim na sportske rezultate pažnju usmjerila i na brigu o zdravlju i zdravoj prehrani djece. U skladu s time, natjecanja se održavaju pod sloganom «Zajedno za zdravlje». Za svakog sudionika Školske lige, Nestlé Adriatic je u suradnji s nutricionistima, pripremio informativnu brošuru s osnovnim smjernicama za izbor pravilne prehrane i usvajanje zdravih navika.

Osim Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, službenu su podršku malim atletičarima uputili i proslavljeni hrvatski atletičari, Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić, Željko Vincek i Milan Kotur.