O Nestlé sladoledima

 

Nestlé kao najveća svjetska prehrambena tvrtka sa tradicijom od 150 godina, na tržištu sladoleda je relativno odnedavno. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća postavila je sebi cilj da postane jedna od vodećih tvrtki u ovom segmentu. Što je i postigla... Nestlé je danas jedan od najvećih proizvođača sladoleda u svijetu, posebno nakon što je primio u svoju „obitelj” najveću tvrtku za proizvodnju sladoleda u Americi (Dreyer's) i svakako najveću tvrtku za proizvodnju sladoleda u Grčkoj i na Balkanu, Delta sladolede. Proizvodnja sladoleda zahtjeva izuzetnu kvalitetu, stalni napredak i vrhunsko umijeće. Sve ove vrijednosti Nestlé je prepoznao u lideru u proizvodnji i prodaji sladoleda u jugoistočnoj Europi - kompaniji Delta sladoledi.

Delta sladoledi su u ovoj regiji bili prisutni od 1997. godine, a 2005. godine Delyug postaje dio Nestlé obitelji i danas posluje pod imenom NESTLÉ ADRIATIC S d.o.o. Ponosni smo na sladolede koje smo godinama na ovom tržištu proizvodili i prodavali i ponosni smo na reputaciju koju Nestlé ima. Sada razvijamo novu kvalitetu i pozivamo vas da uživate u njoj jer imamo podršku tradicije profesionalnosti i povjerenja dugu 150 godina.

Tvrtka upravlja tvornicom sladoleda u Staroj Pazovi - Nestlé Ice Cream a.d, koja ima godišnji kapacitet proizvodnje od 23-25k tona. Tvornica zapošljava više od 200 ljudi u sezoni i pored proizvodnje za hrvatsko tržište izvozi sladolede na tržišta sljedećih zemalja u regiji: Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija te Bosna i Hercegovina.

Od 2010. godine tvrtka Nestlé Ice Cream a.d. dobila je licencu za izvoz proizvoda u zemlje Europske Unije.
Nestlé tvornica sladoleda u Staroj Pazovi počela je sredinom prosinca 2011. godine proizvoditi novi sladoled, Pirulo, koji će se izvoziti u Europsku Uniju. Proizvodnja se obavlja u 2 tvornice za cijelo europsko tržište - u Srbiji za zemlje južne Europe i u Poljskoj za zemlje sjeverne Europe.

Zahvaljujući konstantnim inovacijama i vrhunskoj kvaliteti koju pružamo potrošačima, u Adriatic regiji kreirani su sladoledi koji su brzo osvojili i europsko tržište – među kojima su i Pirulo Watermelon, Pirulo Pineapple, Lollipop i mnogi drugi. Ovi jedinstveni sladoledi se danas izvoze na strana tržišta i izvan granica Balkana, u zemlje kao što su Italija, Španjolska, Poljska, Francuska, Finska, Švedska, Danska, Austrija itd.