Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Povijest Nestlé Nutrition

Sredinom 1860-ih Henri Nestlé, kvalificirani farmaceut, započeo je proučavati različite kombinacije kravljeg mlijeka, pšeničnog brašna i šećera, pokušavajući proširiti izbor prehrane za djecu koju majke koje nisu mogle dojiti. Njegov krajnji cilj je bio smanjiti stopu smrtnosti dojenčadi koja nije bila dojena.

Novi proizvod nazvao je Farine Lactée Henri Nestlé. Nestléov prvi potrošač bio je prijevremeno rođen dječačić, koji nije mogao biti hranjen mlijekom žene, a nije podnosio kravlje mlijeko niti bilo koju uobičajenu zamjenu, pa su ga liječnici smatrali izgubljenim slučajem. Ljudi su odmah prepoznali vrijednost novog proizvoda, nakon što je Nestléova formula spasila djetetov život te je, u nekoliko godina, Farine Lactée Nestlé plasirana na većinu europskih tržišta.

Još tada, davne 1869. godine, u svojoj knjizi o Prehrani dojenčadi, Henri Nestlé ističe kako je majčino mlijeko najbolja hrana za svako dojenče i da svaka žena koja to može treba dojiti svoje dijete, a svoj novi proizvod smatrao je isključivo zamjenom kada je to potrebno.

Od siječnja 2006. godine, Nestlé Nutrition je samostalna organizacija unutar Nestléa, ali koristi resurse najveće prehrambene tvrtke na svijetu, kao i lokalne Nestlé organizacije.

Naša vizija i obećanje: Poboljšati kvalitetu života

Pomoću prehrambenih proizvoda temeljenih na znanstvenim dostignućima, Nestlé Nutrition pomaže poboljšanju kvalitete života, promiče zdravlje i brine o posebnim potrebama potrošača u svim aspektima života. Na taj način Nestlé Nutrition gradi jedinstvenu organizaciju temeljenu na najmodernijim dostignućima nutricionističke znanosti, uvodi novitete te povezuje područja farmacije i prehrambene industrije.

Nestlé Nutrition čine tri asortimana proizvoda:

  • Infant Nutrition - linija proizvoda za dojenčad i djecu
  • HealthCare Nutrition – nudi prehrambena rješenja za ljude sa specifičnim bolestima, stanjima ili izazovima karakterističnim za određena razdoblja u životu.
  • Performance Nutrition - linija proizvoda za sportaše (profesionalne i rekreativne)