Nestlé otvorio novu proizvodnu jedinicu

ruj 1, 2011

Nestlé je jučer u Švicarskoj službeno otvorio novu proizvodnu jedinicu za proizvodnju hrane za dojenčad i proizvodnju funkcionalne i kliničke prehrane u sklopu svog tvorničkog kompleksa u Konolfingenu, vrijednu 200 milijuna švicarskih franaka.

Ovaj događaj označava završetak četverogodišnjeg ulaganja u stvaranje vodećeg svjetskog centra izvrsnosti, specijaliziranog za hranu za dojenčad  te funcionalnu i kliničku prehranu. Ukupna vrijednost investicije je 400 milijuna švicarskih franaka.

Smješten u kantonu Berna, u središnjoj Švicarskoj, ovaj tvornički kompleks uključuje i proizvodne jedinice za probiotske dodatke, kao i proizvodno-tehnološki centar (PTC).

Nova jedinica proizvoditi će Nestlé hranu za dojenčad s dodatcima probiotika, namijenjenu za izvoz u više od 80 zemalja širom svijeta, kao i funckionalnu i kliničku prehrane za nedavno osnovanu diviziju Nestlé Health Science.

Ceremoniji su prisustvovali Kurt Schmid, glavni voditelj Nestlé Nutrition kategorije kao i
Paul Bulcke, glavni izvršni direktor tvrtke Nestlé, koji je tom prigodo istaknuo: 

"Naša ulaganja u Konolfingen odraz su našeg povjerenja ne samo u kvalitetu, već i kreativnost švicarske industrije. Švicarska je Nestléov dom posljednjih 145 godina, a današnji događaj ilustrira važnost koju pridajemo razvijenim tržištima i njihovom daljnjem razvoju gdje smo prisutni već desetljećima, te ćemo nastaviti daljnja ulaganja u inovacije kao i u istraživanja i razvoj diljem svijeta.''

Nestlé Nutrition  divizija uključuje dječju prehranu, prehranu za sportaše te posebnu prehranu za kontrolu tjelesne težine.
U proizvodnom asortimanu ima više od 30 svjetskih robnih marki čija je vrijednost prodaje  7,7 milijarde švicarskih franaka u 2010.

Preuzmite dokument