Sort by
Sort by

Nestlé planira zaposliti više od 20.000 mladih u Europi

Natrag na objave za medije
Zagreb

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svijetu, objavila je kako u naredne tri godine u Europi planira pomoći u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina. Putem inicijative „Nestlé in Europe“ („Nestlé u Europi“) tvrtka će ponuditi više tisuća mjesta za odrađivanje praktične nastave i pripravništva do 2016. godine. Detalji projekta bit će objavljeni u rujnu,  a u planu je potaknuti i partnere i dobavljače da ponude posao, usavršavanje ili praktičnu nastavu mladim nezaposlenim osobama.  

"Vlade europskih država ne mogu same riješiti problem visoke nezaposlenosti mladih u Europi, i tvrtke moraju u tome odigrati svoju ulogu", izjavio je Laurent Freixe, izvršni potpredsjednik i direktor Zone za Europu tvrtke Nestlé, te dodao kako „Nestlé pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije. Mogućnosti koje pružamo mladim ljudima rezultat su našeg stalnog rasta i investicija u Europi“.

Unatoč izazovnoj ekonomskoj situaciji, Nestlé i dalje ostvaruje rast i neprestano ulaže u Europu. Od najnovijih investicija posebno se ističu nova NESCAFÉ Dolce Gusto tvornica u Njemačkoj, proširenje Nestlé Professional Davigel tvornice u Francuskoj te otvaranje novih proizvodnih linija u NESCAFÉ Dolce Gusto tvornici u Španjolskoj, zahvaljujući čemu je udvostručena proizvodnja kapsula.

,,Iznimno nam je drago što će i Nestlé Adriatic podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo unaprijediti suradnju s fakultetima i studentskim udrugama u Hrvatskoj. Uz već postojeće inicijative, poput Case Study Competitiona, uvodimo pripravničke programe, mentorstva i predavanja Nestlé stručnjaka na fakultetima, kako bi pomogli mladim talentima u njihovom daljnjem razvoju. Na ovaj način želimo pripremiti studente za rad u realnom poslovnom okruženju i ujedno potaknuti ostale tvrtke da krenu sa sličnim aktivnostima.'' – izjavio je David Gaal, voditelj odjela ljudskih potencijala Nestlé Adriatic.