Za ukusnu i uravnoteženu prehranu – novi THOMY Delight

To Press Releases listZagreb,ožu 20, 2017

Kompanija Nestlé lansirala je THOMY Delight, umak tipa lagane majoneze bez jaja bogatog okusa koja ne sadrži gluten te ima manje masti i kalorija u odnosu na klasičnu majonezu

 


Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim umakom tipa lagane majoneze bez jaja Delight, koji je bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom umaku tipa lagane majoneze bez jaja THOMY Delight mogu uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.   

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.  

„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela: 

ROLICE OD PATLIDŽANA

Sastojci:
• 1 malo veći patlidžan
• 8 žlica maslinovog ulja
• 4 češnja češnjaka
• 60g sitno nasjeckanih oraha
• Pola vezice peršina
• 2 žlice THOMY Delight umaka 

Priprema:
1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
3. Svaki komad premažite Thomy Delight umakom, preko stavite pola češnja smrvljenog češnjaka, sitno nasjeckane orahe i peršin.  
4. Uvijte ih i servirajte.


PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA


Sastojci:
• 230g konzerviranog graha 
• 100g slanutka
• Konzerva tune 
• Pola glavice crvenog luka
• 0,5 dl maslinovog ulja 
• 3 žlice crvenog vina
• Žlica senfa 
• Vezica peršina
• Žličica sušenog origana
• Krupna morska sol i papar
• THOMY Delight umak

Priprema:
1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršin i maslinovo ulje.
2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.
3. Pripremljeni preljev od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, popaprite i dobro promiješajte.
4. Servirajte na prepečenom kruhu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.