Nove bezglutenske žitarice za doručak - Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade

To Press Releases listZagreb,svi 19, 2016

Nestlé proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena

Nestlé je proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena s novim žitaricama za doručak – Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade. Ove žitarice imaju certifikat Europskog udruženja za celijakiju te prepoznatljiv znak prekriženog klasa pšenice na pakiranju.
 
Bezglutenske Nestlé Corn Flakes žitarice s okusom čokolade odgovor su na potrebe sve većeg broja osoba oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika intolerancije na gluten. Prema procjenama Hrvatskog društva za celijakiju nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici, raži i ječmu, u Hrvatskoj danas ima oko 50.000 osoba oboljelih od celijakije. Ako se u obzir uzme i broj osoba koje imaju neke druge oblike intolerancije na gluten, brojka je znatno veća.

S obzirom da vrlo male količine glutena mogu ozbiljno naštetiti osobama koje imaju celijakiju, za proizvodnju bezglutenskih proizvoda neophodno je osigurati posebne uvjete u svim fazama kroz koje prolaze sirovine – od uzgoja i proizvodnje pa sve do skladištenja.
 
„Danas je svijest o važnosti uravnotežene prehrane i povezanosti hane sa zdravljem sve veća. Tako je za neke ljude prehrana bez glutena stil života, dok je za druge nužnost. Kako bismo odgovorili na sve veće potrebe populacije za ovom vrstom hrane i osigurali raznovrsniji izbor, u Nestlé asortimanu imamo tri vrste žitarica za doručak bez glutena - Corn Flakes original, s medom i kikirikijem te s okusom čokolade. Sve Nestlé žitarice dodatno su obogaćene vitaminima“, izjavio je Josip Zekić iz odjela marketinga Nestlé žitarica.

Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cjelovitog zrna, smanjenje razine soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su dio nastojanja kojima Nestlé doprinosi rješavanju vodećih problema današnjice kada je riječ o prehrani. To su, prije svega, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i pretilost.