Nestlé Purina i Pet centar uz podršku Grada najavili izgradnju najvećeg parka za pse u Zagrebu

vau-park-predstavljanje.jpg

Nestlé Purina i Pet centar predstavili su projekt "VAU Park"', u sklopu kojeg će se, u suradnji s Gradom Zagrebom, opremiti najveći park za pse u Zagrebu. Za izgradnju parka je namijenjena zelena površina na Ravnicama od 1.970 m2, a koja je ranije prostornim planom uređenja Grada predviđena za izgradnju parka za pse.

Otvorenje "VAU Parka"' najavljeno je za jesen kada će se na ovom posebno uređenom, opremljenom i ograđenom prostoru psi moći slobodno kretati i zabavljati na postavljenim spravama, a da pritom ne ometaju prolaznike.

"Plan Grada Zagreba je u svakoj gradskoj četvrti otvoriti po jedan park za pse i na taj način vlasnicima i njihovim kućnim ljubimcima osigurati dovoljno prostora za druženje na otvorenom. Podržali smo ovu inicijativu jer je za realizaciju ovog i njemu sličnih projekata iznimno važna suradnja privatnog i javnog sektora. Grad je osigurao lokaciju, dok će tvrtka Zrinjevac i njeni djelatnici pomoći u uređenju i opremanju parka u Maksimiru." – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Ljiljana Markov Međugorac, direktorica Pet centra, je naglasila kako psima i njihovim vlasnicima puno znače aktivnosti na otvorenom, no ponekad su u uvjetima urbanog života mogućnosti za to vrlo ograničene. Iz tog je razloga za potrebe uređenja i opremanja maksimirskog „VAU parka“ Pet centar odlučio do kraja godine izdvajati 10 kn od svakog kupljenog proizvoda iz asortimana Purina Pro Plan hrane za pse, s uvjerenjem da će ljubimci i njihovi vlasnici uistinu uživati u novoj zelenoj oazi rezerviranoj samo za njih.

"Prema procjenama, danas u Zagrebu ima oko 60.000 pasa kućnih ljubimaca. U želji da poboljšamo kvalitetu njihovih života, ali i potaknemo njihove vlasnike da više vremena provode u prirodi, došli smo na ideju "VAU parka". Izgradnjom parka za pse u Zagrebu Nestlé Purina i Pet centar najavili su projekt, koji u budućnosti planiraju proširiti i na ostale gradove u Hrvatskoj.''- izjavila je Olivera Međugorac, voditeljica komunikacija i marketinških servisa Nestlé Adriatic.

Uređenje i opremanje "VAU parka" u Zagrebu osmislio je arhitekt Duje Dvornik, koji se i ranije isticao radom na sličnim projektima. Pristup parku biti će osiguran s dvije strane – za dolazak automobilom namijenjen je ulaz iz Hegedušićeve ulice, dok je za pješake predviđen i ulaz sa sjevera, odnosno iz smjera Maksimirske ulice. Pri izboru postojeće i dizajniranju nove opreme za pse koristit će se prirodni, ekološki i održivi materijali.